Vitamines en mineralen - vragen en antwoorden

  Vragen      Antwoorden

Vita-Complete Canada Inc.
PLACE DU CANADA
1010 De La Gauchetière West, Suite 950
Montreal Quebec
H3B 2N2 Canada
tel: (514) 432 3580
fax: (514) 844 0285
www.vitacomplete.com
e-mail:at@vitacomplete.com
 
 Vragen

 Antwoorden

 Wat zijn vitamines en hoe werken ze?
 Vita-Complete: Alle vitamines zijn organische voedingsbestanddelen welke het lichaam, op enkele uitzonderingen na (vitamine D, en niacine), niet kan aanmaken. Vitamines zijn onontbeerlijk voor een normaal functioneren van het menselijk lichaam. Ze zijn nodig voor de groei, de energie en de algehele gezondheid. Ze moeten met de voeding of met supplementen opgenomen worden daar een mens zonder vitamines niet kan leven. Ze zijn van belang in elk orgaan van het menselijk lichaam. Wanneer organen hun werk verrichten komen vitamines hen hierbij ter hulp en werken mee in de chemische reacties van het lichaam.
top
 Wat zijn mineralen en waarom heeft het lichaam ze nodig?
 Vita-Complete: Mineralen zijn niet-organische stoffen nodig voor een goed functioneren van het lichaam. Er zijn 60 mineralen in het lichaam aanwezig waarvan 20 absoluut noodzakelijk zijn voor een goede gezondheid. Terwijl het lichaam sommige vitamines kan aanmaken is dit niet het geval voor de mineralen. Het belang van mineralen is duidelijk wanneer men bedenkt dat alle organen en lichaamsvloeistoffen bepaalde of alle mineralen bevatten. Mineralen zijn aanwezig in beenderen, tanden, weke delen, spieren, bloed en zenuwcellen. Ze zijn noodzakelijk voor een mentale en fysieke gezondheid. Opdat het lichaam continue nieuwe en gezonde cellen zou kunnen aanmaken zijn mineralen essentieel. Het menselijk lichaam kan onmogelijk gezond blijven zonder een volledige set aan mineralen die moeten aanwezig zijn in de dagelijkse voeding.
top
 Wat zijn spore-mineralen?
 Vita-Complete: In het menselijk lichaam vinden we mineralen terug in heel kleine hoeveelheden en spore-mineralen. Nochtans spelen ze een belangrijke rol in de gezondheid daar ze nodig zijn in de assimilatie en het gebruik van vitamines en andere voedingsstoffen.
top
 Waarom verkopen Vita-Complete en andere verdelers supplementen die vitamines en mineralen bevatten?
 Vita-Complete: Alle vitamines hebben voor hun optimale werking mineralen nodig. Het slecht functioneren van cellen, met ziektes tot gevolg, is het gevolg van een gebrek aan mineralen of vitamines. Er is een 'werk-relatie' tussen vitamines en mineralen. Daarom kunnen vitamines zonder mineralen niet effectief werken.
top
 Moet ik vitamine- en mineralensupplementen nemen?
 Vita-Complete: Er bestaat geen eenvoudig antwoord op deze vraag. Vitamines zijn nodig in kleine hoeveelheden. Gezonde individuen met een gezonde levenswijze en met gezonde eetgewoonten hebben geen vitamine- en mineralensupplementen nodig. Een overmaat aan vitamines en mineralen kan gevaarlijk zijn en kan het risico op nierstenen, lever-en nierbeschadigingen vergroten.
Individuen die echter alkohol gebruiken, roken, blootstaan aan stress of vervuiling ‘verbruiken’ hun vitamines en mineralen sneller dan normaal zodat tekorten kunnen ontstaan. Sommige vitamines en mineralen worden door het lichaam via de urine uitgescheiden, zeker wanneer alcohol geconsumeerd werd. Roken verhindert een normaal functioneren van sommige vitamines en onder invloed van stress worden ze vlugger opgebruikt.
top
 Welke supplementen heb ik nodig?
 Vita-Complete: Vita-Complete biedt een verscheidenheid aan vitamine-en mineralen supplementen aan. De behoeften aan vitamines zijn afhankelijk van de leeftijd: vitamines bestemd voor kinderen zullen niet zo effectief zijn voor iemand van 60 jaar. Speciale senior supplementen zijn daarom voorhanden. Hierbovenop moeten we de bemerking maken dat wanneer iemand opgroeit hij met steeds wisselende stresssituaties in aanraking komt zoals roken, alcohol welke bepaalde vitale stoffen, nodig voor het lichaam, vernietigen. Om al deze redenen bieden wij volgende producten aan:
top
 Is er een verschil tussen natuurlijke en synthetische vitamines?
 Vita-Complete: Vitamines uit de voeding en synthetische vitamines hebben in principe dezelfde werking in het lichaam. Het lichaam maakt geen onderscheid tussen ‘voedingsvitamines’ en vitamines onder tabletvorm. Echter, de grondstoffen aangewend voor de productie van deze vitaminesupplementen kunnen afkomstig zijn van verschillende bronnen, niet allemaal van dezelfde kwaliteit. Vita-Complete gebruikt echter enkel topkwaliteitsgrondstoffen in het bereidingsproces. Het is waar dat dit een invloed heeft op de prijs van Vita-Complete produkten maar op die manier worden de beste en meest zuivere produkten afgeleverd. Vita-Complete vindt het van kapitaal belang om u het beste produkt aan te bieden.
top
 Hebben kinderen vitamine- en mineralensupplementen nodig?
 Vita-Complete: Een menselijk lichaam bouwt zichzelf op door voedingsstoffen te absorberen via de placenta in de baarmoeder. Voor de verdere gezonde ontwikkeling van het organisme moeten alle voedingsstoffen in de voeding aanwezig zijn. Een tekort aan vitamines en mineralen kan, bij kinderen, aanleiding geven tot de ontwikkeling van deficiŽntieziektes of tot een minder goede ontwikkeling. Kinderen hebben behoefte aan een grotere hoeveelheid van sommige vitamines en mineralen, terwijl andere bijna niet nodig zijn. Daarom moeten kinderen geen supplementen krijgen bestemd voor volwassenen. Nogmaals, wanneer een kind goed en veelzijdig eet zijn waarschijnlijk geen supplementen nodig. Hier tegenover staat dat een kind vaak weigert spinazie of brocolli te eten; deze groenten voorzien het lichaam met voldoende calcium nodig voor de opbouw van de beenderen. De gevolgen van een ernstige ziekte of zelfs verkoudheden, griep, andere virussen of vervuiling kunnen een ernstige impact uitoefenen op de ontwikkeling van een kind en de supplementatie van vitamine en mineralen kan nodig zijn.
top
 Wat kunnen de gevolgen zijn van een afwezigheid van vitamines en mineralen in het lichaam?
 Vita-Complete: Mensen kunnen zonder vitamines en mineralen niet overleven. Een tekort veroorzaakt ziektes die zelfs kunnen aanleiding geven tot een trage en pijnlijke dood.

top

Web Design by: EhPoint